Наскоро един приятел ме попита – “Защо все пишеш за Каролев и Тръмп?”

От край време имам изключително ниско мнение за Каролев, но никога не можех да намеря думите – докато дойде Тръмп. Ранната му и ентусиазирана подкрепа за Тръмп говореше по-силно от всичко, което бих могъл да напиша. И беше подписано от него и публично от месеци и години.

Виждате ли, когато Каролев подкрепяше Тръмп той знаеше точно колко корумпирана, откачена свиня е. Всеки друг може да заяви невежество, няма да му се сърдя. Но Каролев знаеше точно какво е Тръмп, нали е големия специалист. И затова го поддържаше.

Затова докато Тръмп прави циркове, бавно унищожава Обамакеър, опитва се да отнеме здравеопазването на 20 милиона души, увеличава, и без друго раздутия  военен бюджет, до около 700 милиарда.

В същото време е се опитва да прекара намаление на данъците от 2 трилиона долара за горният 1% докато 90% от Пуерто Рико няма ток, и достъп до чиста вода, от две седмици.

Те това поддържа Каролев.

Вярно, в България няма да са два трилиона долара, но пък Каролев ще напише статия за злото на прогресивния данък. Няма да има Скот Пруит – открито антагонистичния администратор на Агенцията по Околната Среда(EPA), който допреди да заеме този пост се занимаваше да съди EPA от името на частни интереси докато работеше за държавата като като главен прокурор на Оклахома.

При нас ще е Нено Димов – невярващ в промяната на климата шеф на МОСВ с комай единствената цел да разпродаде природата ни на този, който даде най-много пари. Каролев ще пише статии как не било голямата работа това глобалното затопляне, щото “ще се наредят нещата” (перефразирам). Той ще се оправи. И Тръмп ще се оправи. Ама милионите бедни и черни около Хюстън няма да се оправят. Пуерто Рико няма да се оправи, по цялата земя ще има хора, които ще са на фронта на тези климатични явления.

А, Тръмп по всяко време може да си набие камшика и да отлети с хеликоптера преди да дойде бурята. И Каролев, ако е послушен, ще може да отлети с него. Метафорично казано.

Или да започне Войната и да включи машината. И да си  отиде гръм и трясък като един световен Стивън Паддок. Би му харесало мисля.

И после Каролев ще вика – аз само изпълнявах заповеди и осребрявах чековете.

Всички сме едно… А, има и такива като Тръмп и Каролев!