Последното предложение от федералното правителство, Тръмп, към Пуерто Рико е 5 милиарда заем за острова и 16 милиарда за федералната програма за застраховане срещу наводнения. Програма, която по същество поощрява строенето в райони с повишена опасност от наводняване, която трябва да се промени, но това би изисквало признаването на климатичните промени…

В същото време 80% от Пуерто Рико е вече 3 седмици без ток. 40% от хората нямат достъп до питейна вода. Жертвите на урагана са много повече от официално преброените – хората погребват близките си без да се обаждат на властите, смъртни случаи не се описват като последица на урагана. Моргите са препълнени. А, Тръмп заплашва с изтегляне на федералните от острова.

Представете си щом могат да направят това на собствените си граждани, какво правят на други места по света. Какво биха направили с нас в момента, в който не сме им вече удобни.  Представете си България в Европа на две скорости! Може би България на пътя на потока от бежанци създаден от агресивна война на Тръмп срещу Иран? България на Тръмп и местната му прислуга. България, в която Каролев – момчето за поръчки на единия процент – е високоуважаван член на обществото, канен по телевизии и предавания да се изказва компетентно. Докато грабежът продължава.