Тръмп определено вижда война в бъдещето си.

Северна Корея?

В момент, в който външният му секретар Рекс Тилърсън търси преговори без предварителни условия, Тръмп го подкопава публично. За пореден път. Нарича усилието “безпредметно”.

Иран?

Днес Ники Хейли – в сцена напомняща презентацията на Колин Паул с колбата антракс – излезе и обяви, че имат доказателства за оръжия от Иран в ръцете на Хути от Йемен, в нарушение на резолюция на ООН от 2015. Трябва да видите видеото за да видите лекотата, с която премина към Иранската Ядрена Сделка.

Вижте това видео. Заплашително. Страховито! Барабана на войната!

Сигурно ще има предостатъчно хора да говорят по фактологията на тези твърдения, затова няма да се занимавам с това. Вместо това ще попитам. Какво ако всичко е вярно? Не за ядрената програма – там няма причина някой да вярва, че не са в изпълнение – но за оръжията? Всичко е точно толкова зле колкото се опитват да го представят? Какво тогава?

И отговора е все същия. Ако започне война с Иран агресора ще сме ние. Точка. Няма държава в света, която дори да се приближи до САЩ.

В същото време Тръмп много добре знае, че най-евтино може да си вдигне ПР-а с  една война. Все пак, ако има истински надпартиен консенсус, това е кръвожадната страст за война? Хора като Бил Кристъл и Дейвид Фръм, архитекти на Войната в Ирак, са уважавани членове нa #TheResistance. В същото време, в което демократите наричат Тръмп психично болен, му гласуват почти единодушно увеличение на военния бюджет със 70 милиарда.

Тръмп може да обяви война и да пусне машината. Пропагандата ще ни убеди, че другите са агресора. Ще има и местни елити, като г-н Каролев примерно, които да управляват от името на Вашингтон и да ни обясняват, че вали докато ни пикаят отгоре.

Или пък да стане както Джулиан Асандж казва. Да изсмучат какъвто може политически капитал от Тръмп и после да се занимаваме със същото нещо, но не при некомпетентния страхливец Тръмп – който поне би откликнал на популярен натиск – а при куклата на Братя Кох, религиозния фанатик Майк Пенс.

Ако се стигне до там и се чуствате изгубени – Пеевската кочина се е сляла с Бойковската кочина се е сляла с Каролевската кочина – помнете този пост, той ще ви води в тъмните моменти.

Част първа!