Тръмп е локален максимум. Следствие на повече от 40 годишният надпартиен консенсус наречен неолиберален модел. Надпартийна дерегулация – примерно с премахването на Глас-Стийгъл (Glass-Steagall Act) от демократа Бил Клинтън. Надпартийна война – с войните на Буш, на Хилари Клинтън в Либия, на Обама в Йемен, а военният бюджет расте и при демократи и при републиканци.

Надпартиен консенсус, кулминирал с решението на Обама и неговият главен прокурор Ерик Холдър, да защитят от криминално преследване престъпницитe от Wall Street, докарали кризата от 2008-ма.

Надпартиен консенсус, източил огромно богатство от долните 99% до горният 1%, междувременно носейки война и разруха по света.

После дойде Тръмп.

Година след началото на президентството на Тръмп републиканците наричат големия грабеж победа! Демократите пък, напълно неспособни да погледнат в собствените си проблеми, говорят само за Русия. Но пък му гласуваха увеличение на военния бюджет до 700 милиарда.

В същото време от другата страна на океана.

Тръмписта Нено Димов, министър на МОСВ, почти перфектно моделиран по Скот Пруит – открито антагонистичния администратор на Агенцията по Околната Среда(EPA) на Тръмп – се опитва да разпродаде Пирин. Или да го подари, в зависимост от гледната точка. За пореден път.

А Каролев и приятелчетата му тръмписти, правят това, което винаги са правили.

Защо продължаваш да пишеш за Тръмп и Каролев?

Защото Тръмп ще си отиде. И следващият ще дойде. Следващият Буш и неговата война в Ирак. Следващият Обама с имунитетът за банкери и изтезатели. Неговите прислужници ще са пак същите. Тогава няма да я има обаче тази злонамерена некомпетента алчност на Тръмп, която да дава почти лазерен фокус върху това какво е тръмпизма извън личността на Тръмп.

В този момент, когато неоспоримата конвенционалната мъдрост е признала точно колко отвратителната корумпирана свиня е Тръмп, Каролев и приятелчетата ще продължават да служат на тръмпизма, но ще се опитат да изтрият дамгата на Тръмп. А ако искаме да продължим напред това не бива да им бъде позволено.