Днес се натъкнах на ей тая токсична смрад от Асен Генов:
Asen Genow post.png

Не съм присъствал, но мисля, че става дума за това (от тук, с извинение за медията):

Но да разгледаме отвратителната грозотия, която е произвел Асен Генов:

Мнозина са се възпалили по двама – повтарям, двама “полезни идиоти” от някое радикално ляво движение, които на 4-ти носили плакат, че капитализмът убивал… То, мен ако питате, всичко убива. Самият живот рано или късно убива. А сексът е premeditated first degree murder.

Да, капитализмът убива. Би трябвало да е видимо за всеки, който поне малко внимава в картинката. Ще използваме хуморески и етикети да ни помогнат да извърнем очите от този факт, така ли? Конвенционална мъдрост, която някак успя да запали фитила на Асен Генов.

Асен Генов е комай част от цяла популация от хора, които си мислят, че капитализмът е най-доброто, което някога ще имаме. Защо реши да сложи етикета “полезни идиоти”? Докога каталогизирането на провалите на комунизма ще се използва като замяна за поглед в провалите на капитализма? Недостиг на въображение? Толкова ли можем?

“Полезни идиоти”. Толкова ли е стойността, която виждате в мислите и идеите на тези хора? Откъде тази арогантност, че да си мислите, че знаете каква ще е еволюцията и откъде ще дойде?

Да ви кажа за двамата, белким мирясат в либертариално-герберската трол фабрика. Двама “полезни идиоти”. Повтарям го. Седях до тях няколко минути, докато снимах. Не бях видял какви са, кои са…

Защо се чувствате оправдан г-н Генов да хвърлите двамата, с които сте марширували заедно за една кауза, за да омилостивите някаква си трол-фабрика? Толкова ли бързо ангажимента ви към капитализма надделява? В кой момент сляпата ви преданост ще ви попречи да  видите чисто капиталистическите елементи в основата на проблема срещу който марширувате в момента?

По едно време дойде едно момче и учтиво им обясни, че това е глупост и, ако обичат, да си идат… Не си отидоха. “Полезните идиоти” много разпалено и настървено започнаха нещо да се обясняват и момчето, а и аз секунди по-късно просто се отдалечихме от тях.

Каква е тая арогантност да изисквате или очаквате да си отидат? Каква е тая арогантност, че да си мислите, че може да говорите за целият протест? Защо вместо това не поговорихте с тях, защо не се опитахте да установите други допирни точки след като, бидейки на протеста, вече имате една?

Та, очевидно е, че мирните протести не винаги са най-ефективните, но от друга страна, с катран и пера ли очаквате да ги залее тълпата или да ги обеси и изгори, само защото са поредната непредставителна извадка “полезни идиоти”…

И още един път “полезни идиоти”, ей така, за разкош!