Вече сте видели видеото на Доналд Тръмп, в което предлага да се въоръжат учителите. Най-абсолютно идиотската идея, която някой би могъл да даде. И въпреки това му отделиха 1 ден, а дори в България спорих с хора, които мислят, че това е добра идея.

В първият момент се стъписах. Какво по дяволите си мисли тоя малоумник? После си казах “ааа…браво г-н Тръмп”. Никой няма намерение да въоръжи учителите – изключая евентуално заиграващият се с магическо мислене Тръмп – всички знаят що за идея е това. Никой дори не се и опитва да въоръжи учителите, нито са мислили за финансиране, нито за каквито и да е други подробности.

И именно в това се състои гения на Тръмп. Разпознава, че докато говори за учителите няма да му се налага да говори за предния скандал – скандала заради който служителите в Белия Дом казаха “добре, че стана стрелбата в ПаркЛанд, че да си отдъхнем”  – скандала с бияча на жени Роб Портър.  Я, стана препратка към Истанбулската конвенция! Както и да е, за него и за съпътстващият го скандал за достъп до класифицирана информация. Видите ли Роб Портър е бил на позиция Staff Secretary и са го готвили за зам. шеф на кабинета. Човек на четвърта, пета позиция след президента. Човек на който ФБР отказва достъп до класифицирана информация именно заради историята на домашно насилие. Работил с временен достъп при положение, че съвсем буквално всички материали, които стигат до президента са минавали през него. Скандал, който удивително не спираше да се разраства.

Или ако не за Портър, за скандалният му бюджет. Или пък за скандалната му данъчна реформа. Или за климата? Или за Русия? Или за общата му отвратителност (има и обратни мнения)?

Нееее, докато говорим за въоръжаване на учители няма да говорим за останалите неща, нали така?! Браво, г-н Тръмп!