В предния пост писах за гения на Тръмп – за способността му да изсмуква всичкия кислород от новинарския цикъл. В конкретния случай, с рядко малоумната идея да се въоръжат учителите. Това е тролска тактика за отвличане на вниманието и не заслужава повече думи. Затова нека се върнем малко назад до последния скандал, изместен от масово убийство в Паркланд, Флорида.

Покрай бияча на жени Роб Портър излезе наяве, че необичайно голяма част от най-приближените до президента работят с временен достъп до класифицирана информация. Най-високопрофилният от тях е Джаред Кушнър, мъжът на Иванка Тръмп. По същество 37 годишен, потънал в дългове наследник на имоти. Този младеж има всякакви и най-интересни отговорности в администрацията, но длъжността му изглежда най-добре се описва с “осребряващ президентството” (както г-н Каролев би се изразил WINNING). Обикаля света и се опитва да смъкне колкото се може повече пари от факта, че тъст му е президента на САЩ.

И сега, изглежда шефа на кабинета ген. Кели, номер две след президента, се опитва да се възползва от разкрилата се слабост за да му вземе главата: Kushner loses access to top-secret intelligence.

Номер Две е извадил ножовете за номер Три. Осмислете го.

Паралелно разследването на Робърт Мюлър – номинално за намесата на Русия в изборите от 2016-та, реално за всичко каквото си намери – изглежда се приближава до Кушнър (Jared Kushner-Qatar Redux: Robert Mueller Enters the Fray) и ако/когато  му повдигнат обвинения ще видим колко бързо могат да се обърнат един срещу друг тъст и зет.

Джон Оливър направи интересен профил на Джаред и Иванка преди време. Заслужава си да се изгледа: