Ей този цирк ще се разиграва до 25-ти март. Ще се наложи да изтърпим още една седмица докато се излъчи интервото.

Да преговорим. Няколко месеца след раждането на най-малкия му син, Барън, Доналд Тръмп започва любовна връзка със Стефани Клифърдс, с артистичен псевдопним в порноиндустрията Сторми Даниелс. Резултата е богатство от истории и един много изплашен Тръмп. Не ми вярвате, че е изплашен – само вижте колко пъти е туитнал за тази история 😉

Стана ясно, че седмици преди изборите за президент през 2016 са ѝ били платени 130 000 долара за да подпише споразумение за неразкриване на информация (Non-disclosure agreement).

Личния адвокат на Тръмп Майкъл Коен твърдеше, че е платил с лични пари. Който иска да вярва.

Сторми Даниелс се разкарва цялата минала седмица в сюрреалистични интервюта, в най-гледаното време, да приказва без нищо да казва. От страната на Тръмп отричаха до последно  – със забавното изключение, когато говорителката на Белия Дом Сара Сандър без да иска каза, че са спечелили арбитраж по договора, за който отричаха, че съществува.

Арбитража също се оказа афиф работа, защото адвокатите на Сторми Даниелс заведоха дело в което твърдят, че първо страната на Тръмп са нарушили споразумението, когато Майкъл Коен е казал, че парите са негови. Освен това се твърди, че е невалидно, защото Доналд Тръмп не го е подписал (President Donald Trump Seems To Have Trouble Remembering To Sign Things).

А, междувременно…

Тръмп уволни външния министър Рекс Тилърсън и го замени с Майк Помпео – кръстоносец (Trump CIA Pick Mike Pompeo Depicted War on Terror as Islamic Battle Against Christianity) и ястреб финансиран от Братята Кох. Бивш шеф на ЦРУ, който в първата си реч пред агенцията нарече WikiLeaks не-държавна враждебна разузнавателна агенция “non-state hostile intelligence agency” и смята, че Едуард Сноудън заслужава смъртно наказание (Pompeo thinks Snowden should be executed). На негово място като шеф на ЦРУ се спряга Джина Хаспъл. Доказан престъпник. Надзирател в програмата за изтезания на Буш.

Освен това се говори, че в най-скоро време ще изхвърлят Съветника по Национална Сигурност (National Security Advisor) ген. Макмастър. Същия който наследи Майк Флин след изгонването му, опозорен заради разговорите си с  руснаците. Кой мислите, че се спряга за негов наследник? Джон Болтън. Кръвожаден нео-кон, който иска война с Иран и Северна Корея(защо не с Русия).

Демократите от своя страна са не по-близо до изправяне срещу реалността на загубата си от Тръмп. Крещят Русия от една година, приеха с отворени обятия всякаква нео-кон паплач – хора като Бил Кристъл и Дейвид Фрум, отговорни за реки от кръв –  стига да са склонни да кажат лоша дума срещу Тръмп. Телевизонния канал MSNBC – пропагандното крило на демократите  – е фрашкан с ястреби и хора от разузнавателните служби.

Та, така. Тръмп е все така отвратителен, некомпетентен, злонамерен индивид (“качествен човек” според някои). Военно промишления комплекс, както ни предупреждаваше ген. Айзенхауер, все така търси война и хаос. Движим се по траектория която ни води да се отзовем като сомнамбули посредата на Последната Война, а скъпоценния кислород на публичния ни дискурс се изгаря от Тръмп и неговата любовница порнозвезда.