Прочетохте ли Разочарованието от Роджър Уотърс?

Като следящ в реално време ескалацията на анти-руската пропаганда мога само да се възхищавам на постигнатото. Има-няма две години откакто втория най-непопулярен кандидат за президент на САЩ изгуби от най-непопулярният. В дните след загубата хората бяха в шок. Как е възможно? Какви бяха причините да загубят от изключително отвратителният Тръмп? Индивид не само боклук в лично отношение, но и напълно некомпетентен, непригоден за поста. Изглежда бе необходим сериозен поглед навътре.

Вместо да потърсят отговори, да намерят така необходимия катарзис, Демократите решиха да крещят Русия с пълно гърло. Голата корупция и пълната некомпетентност на Тръмп не му помoгнаха особено – достигайки своеобразна кулминация с уволнението на директора на ФБР Джейм Коуми, на 9-ти май 2017. Уволнение довело до назначаването на Робърт Мюлър с мандат за разследване на съглашението с Русия и всички престъпления на които може да се е натъкнал междувременно.

Демократите продължаваха да крещят “Русия!”

Превъртаме до днес.  Така нареченото “съглашение с Русия” така и до никъде не е докарано, но кресчендото на анти-руска пропаганда е в кулминация. Полагат се основите за война с Иран – нещо които дори и партньорите от Европа не могат да определят като нещо различно от колосална грешка (да оставим настрана, че ще е отвратително престъпление) – а на всякакъв вид опозиция бързо бива залепян етикет русофил/путинофил.

И накрая Роджър Уотърс може да се изправи и да изброи всичките престъпления в които активно участваме – опустошението на Йемен, касапницата в Сирия, да спомена две – и никой дори няма да се опита да го чуе. Може да говори в чисто практични термини – от война с Русия никой няма да спечели освен подобните на Тръмп и военно промишления комплекс – но никой няма да го разбере. Пропагандата е изпълнила предназначението си. Вместо това ще пишат стотици думи оправдаващи собственото си съучастие… а формулировката ще бъде “разочарование” от Роджър Уотърс.

Путин – големият заместител за поглед в огледалото!