Омразата им няма край!

Докато от администрацията представяха новата политика, Джон Кели, шефа на кабинета на Тръмп каза, че да разделяш деца от родителите им не е “жестоко”.

“Децата ще бъдат настанени в сиропиталище или кой знае” (“The children will be taken care of — put into foster care or whatever”[Vox])

Това преди две седмици. Вече започнаха да пристигат историите на разделените от родителите си деца.
Via Twitter @chrislhayes:

 

Via tucson.com: Parents, children ensnared in ‘zero-tolerance’ border prosecutions

Dd_8V_DVAAAjCQh

И това е отделнo от историята с близо 1500-те “изгубени” деца от преди месец. Via New York Times: Federal Agencies Lost Track of Nearly 1,500 Migrant Children Placed With Sponsors.

Aко приемем, че няма да ни затрие в ядрен холокост – и, че ще се оправим с опустошението на климата, което ще ни завещае – това е истинската опасност от Тръмп. Че изяжда човечността ни!

Систематична дехуманизация на цели групи хора. Мюсюлмани, мексиканци, имигранти, бежанци, всички са животни! Когато отнемем човечността им – подобно създаването на хоркрукс от книгите за Хари Потър – разцепваме душата си. Загубваме поредната част от човещината си. И после сме по-готови да се захванем с отнемане човещината на либералите, лъжливите медии, социалистите, комунистите, черните, кафявите, циганите,  бедните, жените, екозащитниците, къмпингарите… Всеки сам решава кога спира изброяването…

Всички сме едно. А има и такива като Тръмп, като Каролев, като Каракачанов, като Валери Симеонов, като…

Chris Hayes вчера имаше 12 минутен сегмент по темата: