Малко неща презирам повече от човек, който може не само да изтрие чуждо мнене, но после да прави характеризации на изтритото от него, които са – меко казано – некоректни, граничещи с откровена лъжа.

История за онлайн сблъсъкът ми с г-н Красимир Гаджоков.

Всичко започна с този негов пост:

Нямам скрийншот на коментара, който оставих, защото г-н Медийно Око го изтри, но черновата е едно към едно:

Разчитайте на Krassimir Gadjokov да ви гаслайтва докато се е самозаявил като стожер на истината.

Това, което той небрежно нарича с "маниаци на конспирациите (почти същите като антиваксърите) вдигнаха вой до небесата за нещо нередно около Байдън и украински бизнес" всъщност е най-голямата история произлязла от изборите на 2020-та, но - тъй като подобните като г-на Гарджоков победиха - историята бе захвърлена в дупката на паметта.


Но да припомня. В навечерието на изборите излязоха документи от т.нар. лаптоп на Хънтър Байдън в статия в New York Post, четвъртия по големина вестник в САЩ с над 100 годишна история. Автенчични документи демонстриращи корупция с участието на сина на Байдън, Хънтър, с референции към Джо Байдън("the big guy").

ЦРУ подаде лъжата, че това е руска дезинформация, а прислужните медии(CNN, MSNBC и т.н.) използваха лъжата като прикритие, за да не говорят за историята и - напротив - да сеят съмнение в нейната истинност.

Всичко това стана в съглашение с големите технологични компании - Туитър и Фейсбук - които цензурираха споделянето на статията. Туитър стигна толкова далеч щото да забрани споделянето на статията в частни съобщения.

Всичко в услуга избирането на Джо Байдън за президент.

Та, това - дами и господа е - откъде еманира дезинформацията/манипулацията, но - разбира се - за г-н Медийно Око Гаджоков това е конспирация и нищо работа, защото не отговаря на политическите му уклони. Срамна работа.

Като втори коментар непосредствено отдолу сложих и това:

Малко след това се върнах да открия оригиналният ми коментар изтрит и този коментар от самоназначилият се стожер за медийна чистота г-н Гаджоков:

Ще оставя на вас да прецените доколко моят коментар съответства на характеризацията “лични обиди” и “слаб в аргументите”. Изписал съм цял ферман и съм линкнал към документален филм, по повод аргументацията, а за лични обиди пък изобщо не може да се говори. Tвърдя, че характеризацията е толкова некоректна, щото граничи с преднамерена лъжа. Вие как мислите? Лъжец ли е г-н Гаджоков?

Както и да е, пуснах му два коментара един след друг и скрийншотнах цялото нещо, защото знаех какво следва, познавам неговия типаж. Няколко минути по-късно ме блокира. Не го знам какви лъжи може да плете сега за мен – скрит на сигурно в балона си. Във всеки случай реших да документирам как се носят тези що са си заявили прерогатива да говорят с високомерие за треската в окото на другия, игнорирайки гредата в своето.

Ето скрийншот непосредствено от преди да ме блокира: