Приятели от “Да, България” и от разширената демократична общност, пиша Ви по повод фейсбук пост на Емил Джасим от днес. Имам молба към вас.

Моля извадете си главите от дупетата!

Излезте от балона! Огледайте се!

Знам, че е лесно да генерираме фейсбук пост – Костя направен като Хитлер – да го споделим пред публика от вече следящи профила ни и да си получим лайковете от този circle-jerk, в който комфортно пребиваваме.

А междувременно, Костя има правото на своя страна.

Зелени сертификати, принудителна ваксинация на възрастните (скоро и децата), унищожението на малкия бизнес, загубата на училище и социализация за децата, безсмисления секюрити театър  – това са нещата, които вълнуват хората – а Костя е от правилната страна. Ние сме от грешната.

Докато цитираме членове от конституцията, правим шаржове, и генерално се тупаме по гърбовете колко сме умни и начетени, реалността е, че сме му подали топка толкова лесна, щото ще му е доста трудно да я опропасти.

Все пак – реториката настрана – никой не го кара да прави революции, да превзема парламент, да пролива кръв и прочее непредизвикани ПР грешки. Може просто да изкара една камара народ на улицата, да инвестира в организация и да ни покаже метафорична “революция”. Революция през урната. За чия сметка ще е тогава шегата?

Имаме нужда от рекалибрация. Ковид лудостта трябва бъде прекратена. А ние, като комарджия неспособен да стане от масата, продължаваме да удвояваме, и удвояваме залога, когато Костя твърдо е заявил, че е повече от готов да предизвика нашия блъф и знае, че има по-силната ръка.

Ще водим ли или ще гледаме отстрани как се случват нещата и ретроактивно ще измисляме оправдания? Това е въпросът, който трябва да си зададем.

Кое ще е?

П.П. Сякаш да подчертае точно това, което искам да кажа, Емил Джасим изтри един абсолютно тривиален мой коментар – съдържащ обаче минимална критика – и ме блокира. Това не е здравословно поведение.