Не знам дали ви попадна новината за 13-те руснаци обвинени в намеса в президентските избори на САЩ (original indictment).

С две думи: поредна бутафория.

Хванали са там някакви нещастници дето като гледам всичките им проблеми идват единствено от това, че са руснаци. Иначе обвиненията са, че са правили в микро мащаб това, което такива като Alex Jones, Fox News и MSNBC правят в индустриалнен мащаб. Плюс малко “счетоводни” проблеми…

За сметка на това няма никой от истински важните реквизити. Няма връзка WikiLeaks-DNChack-Русия – нещо, което е от основните аргументи на пропагандата. Няма я връзката с Тръмп. Няма твърдения за опит за намеса в електоралния процес. Много шум за нищо.

А за това, което са направили руснаците – за слабостта на обществото, която са експлоатирали – няма нищо да се направи. Това би означавало да тренират популацията си в критично мислене – и тогава такива като Alex Jones, Fox News, MSNBC вече няма да могат да виреят. Хората ще почнат да се съмняват във Вечната Война. Ще почнат да питат как стана така, че в страната на свободните има пълнокръвен шпионски апарат насочен навътре към популацията? Ще почнат да се чудят дали не е време да пробват кибер защита, вместо кибер война – като начин да предотвратят следващото изтичане на кибер арсеналите на NSA и ЦРУ. Ще почнат да питат как така такива като Тръмп са цяла една партия, чe и със слугинаж и по света.

Затова ще траят – ще позволяват на Тръмп да продължава с грабежа си – и ще чакат следващите избори, докато следващият обичащ войната, прегръщащ Уол Стрийт Демократ се възкачи на трона на президенствтото.